Flag

Božićni keksi

60 komada
75
Blagdanski keksići za male i velike
Recipe Tips
Većim kalupom za izrezivanje keksa (oko 6 cm Ø) mogu se od fondanta izraditi i lica za ukrašavanje muffina.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Prhko tijesto
250 gglatkog brašna
1 vrh nožaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 gmekog maslaca
80 gšećera
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1jaje (veličine M)
Za ukrašavanje
400 gDr. Oetker Fondant šećerna masa bijela
maloDr. Oetker Original Gustina
maloDr. Oetker jestive boje za kolače (crvena)
maloDr. Oetker Šareno pismo za kolače (bijela)
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Prhko tijesto

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte u posudu. Dodajte preostale sastojke i mikserom (lopaticama) umijesite glatko tijesto. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga oko pola sata na hladno.

2

Radnu površinu lagano pospite brašnom pa razvaljajte tijesto na debljinu od približno ½ cm. Izrežite oko 60 krugova (4 cm Ø) i stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.


Stavite lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 12 Minute

: 180 °C

: 160 °C

3

Ukrašavanje

Bijeli fondant tanko razvaljajte između razrezane vrećice za zamrzavanje na debljinu od približno 2 mm i odvojite ga s obje strane. Za bradu izrežite istim kalupom oko 60 bijelih polumjeseca. Za rub kape izrežite tanke trake. Preostali fondant obojajte u crveno i izrežite oko 30 krugova za kape. Razrežite krugove tako da dobijete po 2 polukruga. Od ostatka crvenog fondanta izradite sitne kuglice za nos (slika 1).

4

Šarenim pismom zalijepite na kekse kapu, bradu, rub kape i na kraju nos.

  • Većim kalupom za izrezivanje keksa (oko 6 cm Ø) mogu se od fondanta izraditi i lica za ukrašavanje muffina.