Flag

Božićni pulover keksi

oko 9 komada
130
Neobični medenjaci za velike i male
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Tijesto za medenjake
200 gmeda
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
20 gmaslaca
250 gglatkog brašna
250 gbrašna (raženog)
14 gDr. Oetker Soda bikarbona
1jaje (veličine M)
oko 5 žlicemlijeka
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Original Gustina
500 gDr. Oetker Fondant šarene šećerne mase
1bjelanjak (veličine M)
40 gmliječne čokolade (tekuće)
15 gmarcipana za modeliranje
1 pakiranjeDr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade (bijela boja)
maloDr. Oetker Šareno pismo za kolače
Picture - Dr. Oetker Soda bikarbona
Picture - Dr. Oetker Šećerno pismo s okusom čokolade (bijela boja)
1

Tijesto za medenjake

Za tijesto zagrijte med sa šećerom, vanilin šećerom i maslacem. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Ostale sastojke dodajte po redu i mikserom (spiralnim nastavcima za tijesto) izradite glatko tijesto. Umotajte u prozirnu foliju i ostavite oko 1 sat na hladnom.

2

Tijesto izvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu od oko 5 mm. Kalupom u obliku pulovera (10 cm Ø) izrežite 9 pulovera i stavite ih na lagano namašćeni lim za pečenje.

3

Lim stavite u sredinu prethodno zagrijane pećnice

Vrijeme pečenja: oko 10 Minute

: 180 °C

: 160 °C

4

Postupak pečenja ponoviti i s ostatkom medenjaka.

5

Za ukrašavanje

Malo crvenog fondanta ostavite sa strane. Ostatak crvenog, plavog i zelenog fondanta za dekoriranje izvaljajte na radnoj površini posutoj gustinom na debljinu od 2 mm. Izrežite 9 pulovera u željenim bojama (10 cm Ø) i zalijepite ih bjelanjkom na medenjake.

6

Za glave sobova napunite vrećicu za ukrašavanje tekućom mliječnom čokoladom. Naštrcajte glave sobova na sredinu pulovera i ostavite 15 minuta da se očvrsnu.

7

Marcipan narežite na 9 jednakih dijelova i oblikujte u valjke dužine oko 4 cm. Od svakog valjka odrežite po dva mala komadića i oblikujte oči. Mliječnom čokoladom nacrtajte zjenice.

8

Ostatak valjaka od marcipana narežite po sredini i oštrim nožem narežite tako da napravite rogove.

9

Od crvenog fondanta, kojeg ste stavili sa strane, oblikujte 9 malih nosića.

10

Oči, rogove i noseve učvrstite bjelanjkom na glavama sobova.

11

Šećernim pismom s okusom čokolade (bijela boja) ukrasite pulovere i nacrtajte pahuljice, ovratnik pulovera i zvijezde.

12

Šećernim pismom, po želji, ukrasite pulover tako da nastane kontrast.

13

Gotove medenjake ostavite da se osuše. Čuvajte ih na hladnom mjestu.