Papirnate kalupe položite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Stavite sve sastojke, osim čokolade, u posudu i mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini u oko 2 min. izradite glatko tijesto. Umiješajte nasjeckanu čokoladu. Tijesto pomoću 2 žlice ravnomjerno raspodijelite po kalupima. Kalup na rešetki stavite u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Izvadite muffine iz kalupa i ostavite ih da se ohlade na rešetki za kolače.
Izmijesite oko 3/4 marcipan mase s kakaom i tako razvaljajte između stranica razrezane vrećice za zamrzavanje. Izrežite 12 krugova (oko 5 cm) i položite ih na muffine. Od komadića marcipana veličine grožđica oblikujte 2 uha pa ih utisnite na krug. Od komadića marcipana veličine lješnjaka oblikujte 24 valjaka dugačkih oko 4 cm. Nabodite ih na čačkalicu i zarežite sa strane škarama (sl. 1). Potom oblikujte šiljaste vrhove i nabodite kao rogove u muffine.
Sada tanko izvaljajte svijetli marcipan između stranica razrezane vrećice za zamrzavanje, izrežite ovale (oko 4 cm) i kao njuške nalijepite na muffine. Od smeđeg marcipana oblikujte noseve i utisnite. Čokoladne bombone zalijepite šarenim pismom kao noseve. Oči zalijepite šarenim pismom i nalijepite kuglicu od smeđeg marcipana kao zjenicu. Potom žlicom utisnite usta (sl. 2).
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači