Flag

Cvijeće na balkonu

oko 16 komada
80
Slatki muffini dekorirani cvijećem
Recipe Tips
Fondant je lako izvaljati ispod rezrezane vrećice za zamrzavanje.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za muffine (mini kalup za 24 komada)
24papirnatih kalupa za mini muffine
Tijesto ''Sve-u-1''
75 gpšeničnog brašna
1 razom puna žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
75 gšećera
1 omotDr. Oetker Limun šećer
100 gmekog maslaca ili margarina
2jaja (veličine M)
Za ukrašavanje
100 gDr. Oetker Fondant Dekor zeleni
Dr. Oetker jestive boje za kolače crvena i žuta
200 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Kremfixa učvršćivača za šlag
Osim toga
1gotovi četvrtasti čokoladni kolač
drveni štapići
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa učvršćivača za šlag
1

1. Priprema

Stavite papirnate kalupe u kalup za mini muffine i zagrijte pećnicu.

: 180 °C

: 160 °C

2

Tijesto „Sve-u-1“

U posudi pomiješajte brašno i Backin. Dodajte sve ostale sastojke i miješajte mikserom (metlicama) najprije na najnižoj, a zatim 2 minute na najvećoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto stavite u vrećicu za zamrzavanje, istu dobro zatvorite i odrežite jedan vrh. Tijesto ravnomjerno raspodijelite u kalupe za muffine. Kalup gurnite na rešetku u pećnici.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute


Muffine tek nakon 10 minuta izvadite iz kalupa i ostavite ih da se hlade na rešetki.

3

Ukrašavanje

Zelenu fondant masu tanko izvaljajte na radnoj površini posutoj šećerom u prahu te kalupom u obliku cvijeta izrežite oko 25 cvjetića (Ø oko 5 cm). Od slatkog vrhnja s vanilin šećerom i Kremfixom istucite čvrsti šlag. Podijeliti šlag na dvije porcije. Jednu obojiti žutom, a drugu crvenom bojom za kolače. Žuti šlag napunite u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom (Ø 8 mm) i polovicu muffina ukrasite spiralama. Zatim stavite crveni šlag u vrećicu za ukrašavanje i ukrasite preostalu polovicu muffina točkama. 12 cvjetića od fondant mase podijelite na 8 dijelova i stavite po 4 komada na muffine u obliku listova. Izravnajte površinu čokoladnog kolača i položite ga s obrnute strane na veliki pladanj. Preostale cvjetiće prepolovite i ukrasite rub čokoladnog kolača. Položite 8 muffina na kolač. Nekoliko muffina nabodite na drvene štapiće različite duljine i umetnite u čokoladni kolač. Preostale muffine posložite oko čokoladnog kolača.

  • Fondant je lako izvaljati ispod rezrezane vrećice za zamrzavanje.