Flag

Dizani uskršnji vjenčići

oko 6 komada
60
Slatko tijesto s kvascem za Uskrs
Recipe Tips
Možete umiješati i 50 g grožđica u glatko tijesto.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za lim za pečenje
papir za pečenje
Dizano tijesto
175 mlmlijeka
75 gmaslaca ili margarina
450 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Kvasca instant
75 kgšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
sol
1 čaša po 200 mlmilerama (150 g)
Za premazivanje
1žumanjak (veličina M)
1 žlicamlijeka
krupni šećer
Picture - Dr. Oetker Kvasca instant
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
1

Priprema

Mlijeko zagrijte u lončiću te u njemu otopite maslac ili margarin.

2

Dizano tijesto

Brašno dobro pomiješajte s kvascem u posudi za miješanje. Dodajte preostale sastojke i toplu mješavinu mlijeka i maslaca te sve izmiješajte mikserom (lopaticama) 5 minuta prvo na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini dok ne dobijete glatko tijesto. Pokriveno tijesto držite na toplom mjestu dok se naočigled ne poveća.

3

U međuvremenu obložite lim za pečenje papirom za pečenje i zagrijte pećnicu.

: 180 °C

: 160 °C

4

Tijesto kratko premijesite na lagano pobrašnjenoj radnoj površini, oblikujte u valjak i podijelite na 12 jednakih dijelova. Svaki komad oblikujte u valjak dugačak 30 cm, 2 valjka isprepletite u vjenčić i položite na lim za pečenje.

5

Istucite žumanjak s mlijekom i time premažite vjenčić te po želji pospite krupnim šećerom. Vjenčiće ostavite mirovati otprilike 10 min na limu, a zatim ih stavite peći.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

6

Vjenčiće na papiru za pečenje izvucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade. Ukrasite ih po želji, npr. obojanim uskršnjim jajima ili malenim čokoladnim jajima.

  • Možete umiješati i 50 g grožđica u glatko tijesto.