Flag

Džem od breskvi i malina

oko 5 staklenki po 200 ml
40
Sočni džem s manje kalorija - za izvrstan početak dana
Recipe Tips
U džem od breskvi možete umiješati i gotovi sok od naranče (kupovni).
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Džem od breskvi
400 gbreskvi (izvagati nakon čišćenja)
100 mlsoka od naranči (svježe iscijeđeni od otprilike 1 1/2 naranče)
0,5 pakiranjaDr. Oetker Želirni šećer sa zaslađivačem iz stevije (175 g)
Džem od malina
500 gmalina (izvagati nakon čišćenja)
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
0,5 pakiranjaDr. Oetker Želirni šećer sa zaslađivačem iz stevije (175 g)
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Breskve operite, izvadite im koštice, narežite na komadiće i izvažite 400 g. Naranče iscijedite i izmjerite 100 ml soka. Maline preberite i izvažite 500 g.

2

Džem od breskvi

Breskve i narančin sok u loncu dobro izmiješajte sa Želirnim šećerom sa sladilom iz Stevije. Uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri i dalje miješajući kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do polovice ulijte u pripremljene staklenke. Ostavite da se džem hladi oko 15 min.

3

Džem od malina

Maline i Bourbon vanilin šećer dobro izmiješajte sa Želirnim šećerom sa sladilom iz Stevije. Uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri i dalje miješajući kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah pažljivo pomoću žlice rasporedite po džemu od bresaka sve dok staklenke ne napunite do ispod ruba. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off), i ostavite da se džem ohladi. Napomena: Ne okrečite staklenke naopačke jer će se inače džemovi pomiješati.

  • U džem od breskvi možete umiješati i gotovi sok od naranče (kupovni).