Džem od jagoda s đumbirom

Džem od jagoda s daškom đumbira za doručak

oko 6 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 40 minuta

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Džem od jagoda s đumbirom

1000 g jagoda
75 g ušećerenog đumbira
1 pakiranje Dr. Oetker Želirni šećer za džemove od jagoda

Priprema

Priprema

1

Priprema:

Jagode operite, očistite i usitnite. Nasjeckajte đumbir.

2

Postupak:

Jagode i đumbir u loncu dobro pomiješajte sa Želirnim šećerom za jagode. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

Informacija o hranjivoj vrijednosti za ovaj recept Džem od jagoda s đumbirom

Na jednu porciju / komad Za 100 g / ml