Džem od jagoda s rose vinom

Za najdražu baku

5 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 20 Minute

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Džem od jagoda s rose vinom

800 g jagoda (izvagati pripremljene) (izvagati pripremljene)
200 ml vina rose
1 omot Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1
500 g šećera

Priprema

Priprema

1

Priprema

Jagode operite, očistite, narežite na kockice i izvažite 800 g. Izmjerite 200 ml rose vina.

2

Postupak

Voće i vino stavite u veliki lonac. Džemfix Extra najprije promiješajte s 2 žlice šećera, potom dodajte u voće i vino te dobro promiješajte. Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Miješajući kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

Informacija o hranjivoj vrijednosti za ovaj recept Džem od jagoda s rose vinom

Na jednu porciju / komad Za 100 g / ml

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu