Flag

Džem od šljiva i smokvi

oko 6 staklenki po 200 ml
40
Šljiva u kombinaciji sa smokvom kao poslastica za doručak
Recipe Tips
Možete upotrijebiti i duboko smrznute šljive.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Džem od šljiva i smokvi
1000 gšljiva (izvagati očišćene)
100 gsmokvi (svježe ili sušene)
1 omotDr. Oetker Limunske kiseline
1 omotDr. Oetker Džemfix Extra 2:1
500 gšećera
0,5 žličicemljevenog cimeta
Picture - Dr. Oetker Limunske kiseline
1

Priprema

Šljive operite, izvadite koštice, sitno narežite i izvažite 1000 g. Smokve sitno nasjeckajte.

2

Šljive, smokve i limunsku kiselinu stavite u velik lonac za kuhanje. 1 omot Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1 pomiješajte sa šećerom i cimetom, dodajte voćnoj smjesi i miješajući zakuhajte. Stalno miješajući nastavite kuhati na jakoj vatri najmanje 3 minute. Po potrebi skinite pjenu i voćnu smjesu odmah izlijte do ruba pripremljenih staklenki. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off), okrenite naopako i ostavite da odstoje oko 5 minuta na poklopcu.

  • Možete upotrijebiti i duboko smrznute šljive.