Flag

Džem od višanja i likera od crnog ribiza

oko 6 staklenki po 200 ml
60
Posvećeno najljepšoj u cijeloj zemlji
Recipe Tips
Umjesto s likerom Cassis, džem također možete pripremiti i s nektarom od ribiza.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Sastojci
900 gvišanja (vagane pripremljene)
100 mllikera od crnog ribiza (Cassis)
1 omotDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 omotDr. Oetker Džemfix Extra 2:1
500 gšećera
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1

Priprema

Višnje operite, izvadite im koštice i izvažite 900 g. Od 2/3 višanja izradite pire, a ostale višnje eventualno prepolovite. Izmjerite 100 ml likera Cassis.

2

Postupak

Stavite višnje, Cassis i bourbon vanilin šećer u veliki lonac. Džemfix Extra najprije promiješajte sa 2 žlice šećera, potom dodajte u voće i dobro promiješajte. Voćnu masu uz stalno miješanje zakuhajte na jakoj vatri. Čim sve uz miješanje zavrije, dodajte preostali šećer. Sve uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 min. Eventualno skinite pjenu i odmah do ispod ruba ulijte u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist-off®), okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu.

  • Umjesto s likerom Cassis, džem također možete pripremiti i s nektarom od ribiza.