Flag

Džepići s jabukama

oko 24 komada
60
Džepići od tijesta s posnim sirom i nadjevom od jabuka
Recipe Tips
Tijesto sa sirom miješa se kratko rukama, a ne ručnim mikserom jer se u protivnom može lijepiti.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Nadjev od jabuka
450 gjabuka (očišćenih i sitno narezanih)
30 ggrožđica
40 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
0,5 omotaDr. Oetker Finesse korica limuna
Tijesto sa sirom
320 gbrašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 gšećera u prahu
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
60 mlulja (npr. suncokretovog ulja)
150 gsvježeg posnog sira
60 mlmlijeka
Za premazivanje
3 žlicemlijeka
Za ukrašavanje
100 gšećera u prahu (prosijanog)
sok od 1 limuna
nekolikolistića badema
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Namastite lim za pečenje. Zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Nadjev od jabuka

Pomiješajte sastojke za nadjev.

3

Tijesto sa sirom

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte po radnoj površini. Dodajte redom ostale sastojke i rukama umijesite tijesto. Tijesto razvaljajte na radnoj površini na debljinu od približno 2 mm i izrežite krugove (promjera 12 cm).


Krugove tijesta do polovice premažite nadjevom od jabuka i ostavite pritom slobodan rub. Rubove premažite mlijekom. Preklopite tijesto u oblik džepića i dobro pritisnite rub.

4

Premazivanje

Džepiće s jabukama stavite na namašćen lim za pečenje i premažite mlijekom.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

: oko 180 °C

: oko 160 °C

5

Ukrašavanje

Za glazuru pomiješajte šećer u prahu s limunovim sokom. Još tople džepiće premažite glazurom. Pospite džepiće bademovim listićima.

  • Tijesto sa sirom miješa se kratko rukama, a ne ručnim mikserom jer se u protivnom može lijepiti.