Flag

Fritule sa svježim sirom

oko 30 komada
40
Fritule od svježeg sira posute cimetom
Recipe Tips
Pržene fritule mogu se zamrznuti.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za prženje
mast za prženje, npr. maslo
Tijesto
2jaja (veličine M)
125 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
250 gsvježeg posnog sira
250 gpšeničnog brašna
1 omotDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
100 ggrožđica
Posipanje
1 omotDr. Oetker Cimet šećer
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Masnoću za prženje zagrijte u loncu ili fritezi na temperaturi od približno 175 stupnjeva, tako da se oko drvene drške kuhače počnu stvarati mjehurići nakon što se drška stavi u masnoću.

2

Tijesto

Jaja sa šećerom, vanilin šećerom i soli istucite u posudi mikserom (metlicama) u pjenastu smjesu. Umiješajte svježi sir i dobro promiješajte. Potom, pomiješajte brašno s praškom za pecivo i umiješajte u smjesu. Zatim, umiješajte grožđice.

3

Prženje

Pomoću dvije čajne žličice oblikujte loptice i pecite ih u porcijama u vrućoj masnoći dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Potom ih izvadite pomoću cjediljke, stavite na kuhinjski papir da se ocijede te ih uvaljajte u mješavinu cimet šećera. Ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.

  • Pržene fritule mogu se zamrznuti.