Flag

Keksi s klementinama

12 - 15 komada
40
Fini keksi s klementinama i komadićima bijele čokolade
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Tijesto za kekse
2klementine
1 omotDr. Oetker Finesse korica naranče
1jaje
250 gbrašna
125 gšećera
120 gDr. Oetker Badema mljevenih
100 gmaslaca
1 žličicaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
neštobijele čokolade
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
1

Priprema

Zagrijte pećnicu.

: 180 °C

: 160 °C

2

Tijesto za kekse

Iscijedite sok iz klementina i mikserom pjenasto istucite sok, maslac i šećer. Dodajte jaje i nastavite snažno miješati. Dodajte bademe i prospite po tome brašno s praškom za pecivo. Zatim, nastavite polagano miješati. Na kraju u smjesu dodajte omot Finesse ribane korice naranče i nekoliko komadića bijele čokolade.


Od tijesta izradite 12 – 15 keksa i stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Prije pečenja stavite lim 15 minuta na hladno. Pecite kekse sve dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: 12 - 15 Minute

3

Ukrašavanje

Prije nego što se keksi u potpunosti ohlade, utisnite u tople kekse nekoliko komadića bijele čokolade.