Flag

Kesten kocke

oko 42 komada
50
Kocke s čokoladnom i šlag kremom i topingom od kestena
Recipe Tips
Kako biste dobili voćnu varijantu, na kolač, prije premazivanja čokoladnom kremom, poredajte 220 g ocijeđenih kriški krušaka iz kompota.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Tijesto
5žumanjaka
90 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
125 mlvode
2 žliceruma (38%)
125 mlulja
5bjelanjaka (veličine M)
90 gšećera
250 gglatkog brašna
0,5 omotaDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
40 gDr. Oetker Kakaa za kolače
150 gorašastih plodova (usitnjenih)
Čokoladna krema
1 omotDr. Oetker Kremfixa
300 gčokolade (omekšale)
350 mlvrhnja za šlag
Šlag krema
1 omotDr. Oetker Kremfixa
350 mlvrhnja za šlag
2 omotaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Toping od kestena
500 gkesten pirea (odmrznutog)
40 gšećera u prahu
2 žliceruma (38%)
Za posipanje
maloDr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Kakaa za kolače
1

Tijesto

Za smjesu mikserom (metlicama) pjenasto izradite žutanjke sa šećerom, vanilin šećerom, vodom, rumom i uljem. Bjelanjke čvrsto umutite sa šećerom i kuhačom lagano umiješajte u smjesu. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte kakao i prosijte sve na smjesu, te umiješajte i orašaste plodove.

2

Smjesu razmažite po limu za pečenje (30 x 35 cm) kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje. Lim gurnite u sredinu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

: oko 180 °C

: oko 160 °C

3

Ohlađeni kolač prevrnite i odstranite papir za pečenje.

4

Čokoladna krema

Kremfix umiješajte u slatko vrhnje za šlag i istucite u čvrst šlag, zatim lagano dodajte omekšalu čokoladu i premažite dobivenu kremu preko kolača.

5

Šlag krema

Umiješajte Kremfix i vanilin šećer u slatko vrhnje za šlag. Istucite u čvrstu kremu i premažite preko čokoladne kreme.

6

Toping od kestena

Odmrznuti kesten pire pomiješajte sa šećerom u prahu i rumom. Pireom punite prešu za krumpire i istisnite po kolaču (po šlag kremi). Kolač ostavite oko sat vremena na hladnome.

7

Za posipanje

Kolač prije posluživanja lagano pospite kakaom za kolače.

  • Kako biste dobili voćnu varijantu, na kolač, prije premazivanja čokoladnom kremom, poredajte 220 g ocijeđenih kriški krušaka iz kompota.