Flag

Kolač od sira s jabukama i mrvicama

oko 12 kriški
90
Kolač koji širi predivan miris toplih jabuka
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Tijesto
140 gmekog maslaca
200 gšećera od trske
2jaja
320 gbrašna
Kockice jabuke
4jabuka (srednje veličine, ukupno oko 480g)
50 mlvode
sok od 1 limuna
30 gšećera
Nadjev od sira
250 gmekog maslaca
200 gšećera
1 omotDr. Oetker Original puding s okusom vanilije (20 g pudinga)
30 gDr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
1limun (sok i korica)
3jaja
500 gsvježeg posnog sira
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom vanilije (20 g pudinga)
Picture - Dr. Oetker Original Gustin fini jestivi škrob
1

Priprema

Dno kalupa za pečenje promjera Ø 26 cm obložite papirom za pečenje, a rub premažite uljem.

2

Tijesto

Maslac i šećer mikserom kremasto izmiješajte. Istucite jaja, dodajte u smjesu i dobro promiješajte. Dodajte brašno i rukom umijesite tijesto. Omotajte tijesto u prozirnu foliju za čuvanje svježine i ostavite ga da odstoji oko 1 sat na hladnom mjestu.


Ohlađeno tijesto razvaljajte na malo brašna, na debljinu od približno 5 mm. Tijestom obložite dno i rub kalupa. Višak tijesta odrežite i stavite na hladno.

3

Kockice jabuke

Jabuke ogulite i narežite na kockice (oko 5 mm x 5 mm). Zakuhajte vodu, sok od limuna i šećer. Kockice dodajte u toplu tekućinu i pirjajte sve dok nisu al dente. Potom prekrijte prozirnom folijom za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi.

4

Nadjev od sira

Pomiješajte maslac, šećer, puding od vanilije u prahu, gustin, sok od limuna i koricu limuna te potom izmiješajte mikserom u mekanu smjesu. Dodajte pojedinačno jaja i nastavite miješati. Potom dodajte posni sir.


Prethodno zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C


Kockice jabuke procijedite kroz sito i potom raspodijelite kockice po dnu slatkog tijesta. Po tome raspodijelite smjesu od sira. Pecite kolač 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici.

: sredina pećnice

: oko 180 °C

: oko 160 °C


Ohlađeni ostatak slatkog tijesta naribajte po kolaču i pecite još jednom oko 30 minuta.

: sredina pećnice

: oko 180 °C

: oko 160 °C


Ostavite kolač da se ohladi pa ga nakon toga izvadite iz kalupa. Kolač ostavite da se hladi najmanje 3-4 sata.