Flag

Kolač s kavom

oko 14 komada
80
Savršen recept za sve ljubitelje kave i sladokusce
Recipe Tips
U tijesto se, po želji, mogu dodati 4 žlice likera od kave.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Tijesto
2jaja
100 gšećera
1 prstohvatsoli
1 dlkave
1 dlulja (npr. suncokretovog ulja)
150 gbrašna
40 gDr. Oetker Original Gustina
10 gkakao praha
1,5 žličiceDr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Umakanje
1espresso
Nadjev
250 gsira Mascarpone
2 dltučenog slatkog vrhnja
60 gšećera u prahu
10 ginstant cappuccina u prahu
1 omotDr. Oetker Kremfixa
Za ukrašavanje
80 gsjeckanih badema
2 žlicešećera
malocimeta
Picture - Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
Picture - Dr. Oetker Kremfixa
1

Okrugli kalup za torte (Ø 26 cm) obložite papirom za pečenje. Rub namastite i pripremite obruč za torte. Zagrijte pećnicu.

: oko 170 °C

: oko 150 °C

2

Tijesto

Jaja, šećer i sol mikserom pjenasto istucite na najvećoj brzini. Dodajte kavu i ulje i nastavite tući još dvije minute. Pomiješajte brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo i umiješajte u smjesu na najnižoj brzini.


Stavite tijesto u pripremljeni kalup i pecite oko 20 minuta u sredini zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 20 Minute

: 170 °C

: 150 °C


Izvadite kolač i ostavite ga da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Odrežite tanak sloj kolača (oko 5 mm), razmrvite ga i ostavite sa strane za ukrašavanje.

3

Umakanje

Kolač stavite na pladanj, stavite oko njega obruč za torte i natopite espresso kavom.

4

Nadjev

Kratko promiješajte mascarpone. Zatim u mascarpone dodajte vrhnje, šećer u prahu, cappuccino u prahu i Kremfix te istucite u čvrstu smjesu. Kremu raspodijelite po podlozi i stavite na hladno.

5

Ukrašavanje

Karamelizirajte bademe sa šećerom u tavi i ostavite da se kratko ohlade. Pomiješajte s malo cimeta i mrvicama kolača i raspodijelite po kremi. Kolač prije posluživanja stavite oko sat vremena na hladno.

  • U tijesto se, po želji, mogu dodati 4 žlice likera od kave.