Flag

Kompot od šljiva s cimetom

oko 6 staklenki po 350 ml
40
Kompot od šljiva ukuhan u pećnici
Recipe Tips
Ukuhane šljive možete pripremiti sa svim vrstama šljiva.
Recipe Tips
Što je duže vrijeme stajanja, to je okus cimeta intenzivniji.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Kompot od šljiva s cimetom
1,5 kgšljiva (izvagati očišćene)
3štapića cimeta
600 mlvode
200 gšećera
2 omotaDr. Oetker Bourbon vanilin šećera
1 vrh nožaDr. Oetker Konzervans
Picture - Dr. Oetker Bourbon vanilin šećera
Picture - Dr. Oetker Konzervans
1

Priprema

Šljive operite, prepolovite i izvadite koštice. Štapiće cimeta prepolovite i po jednu polovicu stavite u pripremljene staklenke. Voće gusto rasporedite po staklenkama. Zagrijte pećnicu.

Vrijeme pečenja: 0 Minute

: oko 150 °C

: oko 130 °C

2

Vodu sa šećerom i bourbon vanilin šećerom stavite u lonac i zakuhajte. Kuhajte sve dok se šećer ne otopi. Umiješajte konzervans. Tekućinom punite staklenke tako da je voće prekriveno. Staklenke zatvorite s poklopcima s navojem (twist off) i stavite u lim za pečenje ili pekač. Ulijte kipuću vodu tako da su staklenke oko 2 cm u vodi. Kalup oprezno stavite na rešetku u pećnici i ukuhajte.

: sredina pećnice

Vrijeme kuhanja: oko 60 Minute

  • Ukuhane šljive možete pripremiti sa svim vrstama šljiva.
  • Što je duže vrijeme stajanja, to je okus cimeta intenzivniji.