Flag

Kraljevska torta

oko 8 komada
55
Okrunite se tortom u obliku krune s punjenjem od jabuka
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Biskvit
5jaja (veličine M)
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 vrh nožacimeta
160 gglatkog brašna
Posipavanje
nekolikolistića badema
Nadjev
900 gjabuka (oguljenih i bez koštica)
0,125 lbijelog vina
sok od 1 limuna
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
90 gšećera
2 omotaDr. Oetker Preljev za torte svijetli
2 žliceDr. Oetker Original Gustina
65 mlsoka od jabuke
Preljev
mrvice biskvita
50 gmaslaca
2 žlicešećera
malocimeta
Ukrašavanje
8malina
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Preljev za torte svijetli
1

Biskvit

Mikserom (metlicama) pjenasto istucite jaja, šećer, vanilin šećer i cimet. Preko toga prosijte brašno i umiješajte kuhačom.

2

Smjesu stavite u kalup za torte (Ø 26 cm), čije je dno obloženo papirom za pečenje, i poravnajte. Pospite listićima badema.


Kalup za torte stavite na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.

Vrijeme pečenja: oko 35 Minute

: oko 180 °C

: oko 160 °C

3

Ohlađenu tortu prerežite tako da dobijete 2 sloja. Oko dna torte stavite obruč kalupa za torte. Gornji dio torte izrežite na trokute visine 8 cm. Ostatak biskvita izmrvite i stavite sa strane. Trokute postavite uz rub obruča.

4

Punjenje

Narežite jabuke na kocke. Dodajte vino, sok od jabuke i limuna, koricu limuna, šećer, preljev za torte i zakuhajte. Povremeno miješajući ostavite da se kuha oko 3 minute. Pomiješajte gustin sa sokom od jabuka i dodajte u smjesu s jabukama uz stalno miješanje. Ostavite da se zgusne. Skinite sa štednjaka, izlijte punjenje na biskvit i poravnajte.

5

Preljev

Mrvice biskvita pomiješajte s ostalim sastojcima i miješajući pržite oko 2 minute. Još vruće ravnomjerno raspodijelite po nadjevu. Maline čačkalicama utaknite u trokute. Ostavite tortu oko 4 sata da odstoji na hladnom te skinite obruč kalupa za torte.