Flag

Mousse od čokolade

8 komada
20
Klasični mousse od čokolade idealan za vruće ljetne dane
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Mousse od čokolade
2žumanjka (veličine M)
1jaje (veličine M)
maloruma
90 gtamne čokolade (tekuće)
180 mlslatkog vrhnja za šlag (lagano tučenog)
Za ukrašavanje
maloDr. Oetker Desertni preljev s okusom čokolade
nekolikojagoda
1

Mousse od čokolade

Prethodno rastopite čokoladu. Za kremu istucite žumanjke i jaje, s pjenjačom, na pari u vodenoj kupelji. Zatim dodajte rum i čokoladu te pomiješajte u kremu. Umiješajte tučeno vrhnje.

2

Stavite kremu u vrećicu za ukrašavanje s nastavkom u obliku kruga (12mm Ø) te istisnite u šalice. Ostavite mousse da odstoji oko 2 sata na hladnom.

3

Prije posluživanja ukrasite preljevom od čokolade i jagodama.