Flag

Sladoledni štapići od jagode i vanilije

oko 15 komada
20
Sladoled na štapiću od vanilije sa sočnim pireom od jagoda
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za četvrtasti kalup (20 x 11 cm)
folija (za čuvanje svježine)
Sladoled
100 gjagoda
250 mlmlijeka (hladnog)
1 omotDr. Oetker Ledeni desert s okusom vanilije
Za ukrašavanje
oko 75 gDr. Oetker Kuvertira bijela čokolada
oko 75 gtamne čokolade
Dr. Oetker Šarene mrvice
Dr. Oetker Dekor roza kristalići
Dr. Oetker Ukrasni cvjetići
Dr. Oetker Dekor srebrne perle soft
Dr. Oetker Dekor mix zvjezdice
Osim toga
oko 15papirnatih slamčica
Picture - Dr. Oetker Šarene mrvice
Picture - Dr. Oetker Dekor roza kristalići
Picture - Dr. Oetker Ukrasni cvjetići
1

Priprema

Četvrtasti kalup obložite folijom za čuvanje svježine. Jagode operite, očistite i izradite pire.

2

Sladoled

Hladno mlijeko stavite u posudu. Dodajte Dr. Oetker Ledeni desert u prahu i mikserom (metlicama) miješajte kratko na najnižoj brzini. Potom miješajte 3 minute na najvećoj brzini. Četvrtinu kreme izlijte u kalup, po tome raspodijelite četvrtinu pirea od jagoda i vilicom lagano prođite kroz kremu tako da dobijete mramorni uzorak. Preostalu kremu i pire od jagoda slažite u slojeve na jednak način i ponovno prođite vilicom radi mramornog uzorka. U kremu na jednaku udaljenost utaknite oko 15 slamčica (slika 1) i stavite najmanje 4 sata u škrinju na temperaturu od -18°C.

3

3. Ukrašavanje

Bijelu kuvertiru i tamnu čokoladu grubo nasjeckajte i svaku zasebno otopite na vodenoj pari na niskoj temperaturi. Sladoled izvadite iz kalupa, uklonite foliju i narežite na približno 15 jednako velikih komada. Sladoled do polovice uronite u bijelu i tamnu čokoladu, malo okrenite i potom po želji pospite šarenim mrvicama, roza kristalićima, srebrnim perlama i mix zvjezdicama. Ukrasne cvjetiće premažite s malo čokolade i nalijepite na sladoled. Još jednom kratko zamrznite.