Tamnocrveni džem od jagoda

Sastojci

Sastojci

za ovaj recept Tamnocrveni džem od jagoda

900 g jagoda (izvagati pripremljene) (izvagati pripremljene)
1 dl soka od crnog ribiza
1 omot Dr. Oetker Finesse korica naranče
500 g šećera
1 pakiranje Dr. Oetker Džemfix Extra 2:1

Priprema

Priprema

1

Priprema

Jagode očistite, operite, ostavite da se ocijede, skinite im peteljke, narežite na komadiće i izvažite 900 g.

Komadiće jagoda, sok od crnog ribiza i aromu naranče stavite u veliku tavu. Pomiješajte izvaganu količinu šećera s Gelfixom Extra i dobro izmiješajte s voćnom masom.

Sastojke miješajući zakuhajte na jakoj vatri te uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 minute. Maknite tavu s vatre.

Eventualno skinite pjenu s mase i džem odmah ulijte do ispod ruba u pripremljene staklenke. Staklenke zatvorite poklopcima s navojem, okrenite naopačke i ostavite do oko 5 minuta stoje na poklopcima.

Informacija o hranjivoj vrijednosti za ovaj recept Tamnocrveni džem od jagoda

Na jednu porciju / komad Za 100 g / ml

Voćni džem od jagoda sa sokom od crnog ribiza i laganom notom naranče

o 5 staklenki po 200 ml

uspijeva lako 20 Minute

Upotrebljeni Dr. Oetker proizvodi

Kliknite ovdje za detalje o proizvodu