Flag

Torta od sira i ribiza

oko 16 komada
110
Torta od sira s ribizom i mrvicama Amaretti keksa
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Za kalup za torte (Ø 26 cm)
malomasnoće
Za lim za pečenje
papir za pečenje
Prhko tijesto
300 gpšeničnog brašna
100 gšećera
1 omotDr. Oetker Vanilin šećera
1 prstohvatsoli
200 gmekog maslaca ili margarina
100 gkeksa Amaretti (talijanski keksi od badema)
Dr. Oetker jestive boje za kolače (crvena)
Nadjev
400 gcrvenog ribiza (crni ili bijeli ribiz)
1 omotDr. Oetker Želatina mljevena (svijetla)
300 mlmlaćenice
150 gšećera
1 omotDr. Oetker Original puding s okusom slatkog vrhnja
500 gsvježeg posnog sira (s niskim udjelom masti)
3 žlicesoka od 1 limuna
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
200 ghladnog slatkog vrhnja za šlag
Picture - Dr. Oetker Želatina mljevena (svijetla)
Picture - Dr. Oetker Original puding s okusom slatkog vrhnja
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
1

Priprema

Dno kalupa za torte namastite, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Prethodno zagrijte pećnicu.

: oko 180 °C

: oko 160 °C

2

Prhko tijesto

Stavite brašno u zdjelu, dodajte preostale sastojke osim keksa Amaretti i jestive boje. Mikserom (metlicama) najprije na najmanjoj, a potom na najvećoj brzini izradite tijesto. Podijelite tijesto na 3 dijela. Prvi dio tijesta (1/3) stavite sat vremena u hladnjak. Drugi dio tijesta razvaljajte na dnu kalupa za torte i probodite vilicom nekoliko puta. Oko podloge namjestite okvir kalupa i stavite peći u pećnicu.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute

3

Prhko tijesto odmah nakon pečenja izvadite iz kalupa i stavite na kuhinjsku rešetku da se ohladi. Potom, ohlađeno, stavite na pladanj za torte. Kalup za torte operite, namastite i ispecite treću polovicu tijesta.

4

Kekse Amaretti izdrobite na veće mrvice. Izvadite tijesto iz hladnjaka i zajedno sa izdrobljenim keksima umijesite; po potrebi dodajte još malo brašna. Tijesto s mrvicama podijelite i jednu polovicu obojite crvenom jestivom bojom. Crveno i neobojano tijesto s mrvicama raspodijelite po limu za pečenje i pecite.

: sredina pećnice

Vrijeme pečenja: oko 15 Minute


Izvadite lim iz pećnice i zajedno s papirom za pečenje ostavite da se ohladi. Ohlađeno pečeno tijesto s keksima još jednom usitnite rukom.

5

Nadjev

Operite ribiz i odvojite bobice od peteljki. Želatinu namočite prema uputama na omotu. Od 300 ml mlaćenice, 50 g šećera i praška za puding prema uputama na omotu skuhajte puding i u pudingu otopite omekšanu želatinu. Dodajte preostale sastojke osim vrhnja za šlag i voća. Istucite vrhnje u čvrsti šlag. Čim se smjesa počne zgušnjavati, dodajte šlag. Prepolovite nadjev. Polovicu mrvica i polovicu voća dodajte u jednu polovicu nadjeva. Stavite prsten za torte oko podloge od prhkog tijesta. Po podlozi ravnomjerno raspodijelite nadjev s mrvicama i voćem. Stavite drugi sloj prkhog tijesta i premažite nadjevom. Na kraju po kremi kao ukras raspodijelite preostale mrvice i voće. Stavite tortu najmanje 3 sata u hladnjak.

6

Prije posluživanja oprezno uklonite prsten za torte.