Flag

Umak od rajčica i paprike

oko 4 staklenki po 350 ml
60
Sočan umak od rajčica i paprike koji se može poslužiti hladan i topao
Recipe Tips
Umak čuvajte na hladnom i tamnom mjestu (oko 6 mjeseci).
Recipe Tips
Umak od rajčice i paprike može se poslužiti hladan, kao prilog uz meso na roštilju ili topao uz tjesteninu ili kuskus.
Recipe Tips
Umjesto svježih rajčica možete upotrijebiti i limenku narezanih rajčica (neto količina 400 g). U tom slučaju izostavite sok od rajčica.
Recipe Tips
Umak možete pokloniti kao dar iz vlastite kuhinje.
Picture -
Picture -
Pratite nas
Pratite nas na društvenim mrežama
Picture - Hero image
Umak od rajčica i paprike
500 grajčice
700 gcrvene paprike
150 gluka kozjaka
1režanj češnjaka
100 mlsoka od rajčica (kupovnog)
5 žliceocta od malina
1 omotDr. Oetker Finesse korica limuna
1 razom puna žličicamljevenog crnog papra
oko 2 vrha nožakajenskog papra
2lovorova lista
oko 0,5 žličicesoli
1 žličicacurryja
1 žličicazrna korijandera
1 žlicasjeckanog ružmarina
1 žlicasjeckanog timijana
0,5 omotaDr. Oetker Želirnog šećera Extra 2:1 (250g)
2 vrha nožaDr. Oetker Konzervans
Picture - Dr. Oetker Finesse korica limuna
Picture - Dr. Oetker Konzervans
1

Priprema

Rajčice operite i narežite na manje komade. Papriku operite i narežite na veće komade. Luk i češnjak ogulite i narežite na sitne kocke. Zagrijte pećnicu.

: oko 150 °C

: oko 130 °C

2

Komade povrća, sok od rajčice, ocat od malina, koricu limuna i sve začine stavite u veliki lonac. Dodajte želirni šećer i dobro promiješajte. Miješajući zakuhajte. Stalno miješajući nastavite kuhati na jakoj vatri najmanje 5 minuta. Izvadite lovorov list i začinite smjesu. Umiješajte konzervans. Smjesu odmah izlijte do ruba pripremljenih staklenki s poklopcima s navojem (twist off) i zatvorite. Staklenke stavite u lim za pečenje ili pekač. Ulijte kipuću vodu tako da su staklenke oko 2 cm u vodi. Kalup oprezno stavite na rešetku u pećnici i ukuhajte.

: sredina pećnice

Vrijeme kuhanja: oko 35 Minute

  • Umak čuvajte na hladnom i tamnom mjestu (oko 6 mjeseci).
  • Umak od rajčice i paprike može se poslužiti hladan, kao prilog uz meso na roštilju ili topao uz tjesteninu ili kuskus.
  • Umjesto svježih rajčica možete upotrijebiti i limenku narezanih rajčica (neto količina 400 g). U tom slučaju izostavite sok od rajčica.
  • Umak možete pokloniti kao dar iz vlastite kuhinje.