Uskrs

Za Uskrs se tradicionalno rade ukusni kolači i specijaliteti, a uz Dr. Oetker ovo proljeće biti će još slađe uz naše klasike i dodatke za kolače te neizostavne recepte za pripremu najboljih prigodnih slastica.

Uskršnji recepti (1 od 1)

Ideje za dekoriranje

Savršen Uskrs uključuje i lijepo uređeni stol. Pogledajte naše uskršnje dekor ideje i savjete koji će uljepšati trenutke s vašim bližnjima.

1

Jednostavan uskršnji stol

Uskršnji stol ne mora uvijek biti raskošno ukrašen, već se može i s malo stvari puno toga postići. Stolnjak svijetle boje, najbolje bijeli, odlično odgovara ovom stilu. Jer bijela boja elegantno zaokružuje stolnu dekoraciju. Uska vrpca jarke žute, narančaste ili zelene boje postavlja se uzdužno po sredini stola. Po njoj možete složiti još nekoliko malih jaja odgovarajuće boje (jaja za dekoraciju ili čokoladna jaja). Manje je u ovom slučaju više.

2

Šareni uskršnji stol

Ova varijanata ukrašavanja poigrava se intenzivnim bojama koje uskršnjem stolu daju ono nešto. Za ovo koristite nadstolnjake različitih širina i boja, na primjer jarke svijetlo plave ili svijetlo zelene boje.

Što se tiče ukrašavanja na nadstolnjacima, Vaša kreativnost ne poznaje granice - ispuhana i obojena uskršnja jaja ovdje se odlično uklapaju kao i zečići od slame, mala uskršnja gnijezda, šarene lučice ili grančice vrbe ive (cica mace).

Kad već spominjemo grančice vrbe ive, one u kombinaciji s buketom šarenih tulipana u vazi čine odličan uskršnji ukras. Pri tome pripazite na to da visina buketa ne prelazi visinu očiju, što bi gostima inače moglo smetati.

Ništa ne povezujemo tako s proljećem kao prve biljke u cvatu, koje su vjesnici toplijeg godišnjeg doba. Tulipani su nam u proljeće dostupni u svim mogućim bojama i šarama. Za dekoraciju uskršnjeg stola je dozvoljeno sve što vam se sviđa – važno je da bude šareno.

3

Proljetni uskršnji stol

Ova ideja može se primijeniti za uskršnji stol, ali se može isto tako upotrijebiti u (proljetnim) tjednima prije ili poslije Uskrsa. Ovdje radimo uglavnom sa žutom bojom, koja već u prvim mjesecima godine podsjeća na sunce i ljeto.

Koristite žuti nadstolnjak, na primjer od grubog jutenog platna ili s resicama. Kao dekoracija na stol dolazi košarica, najbolje zelene, žute ili prirodno bijele boje. Košaricu ćemo ukrasiti svježim cvijećem odgovarajućih boja - narcisima i metličastom sadarkom. Za to odrežite spužvu za dekoriranje na veličinu košarice, namočite ju i smjestite u košaricu. Namočena spužva će svježem cvijeću produžiti život, ali se može dogoditi i da procuri. Stoga pod spužvu stavite foliju ili pod košaricu stavite mali pladanj. Potom cvijeće zabodite po želji u spužvu te postavite gotovu ukrašenu košaricu na sredinu stola.
 

Dodatno možete još staviti drveni pladanj u prirodnoj bijeloj boji, koji možete ukrasiti odgovarajućim dekoracijama. Za uskršnji stol ovdje ponovo odgovaraju uskršnja jaja svih veličina i boja, žuta, narančasta, ili zelena ili čak mali dekorativni pilići. Čim prođe Uskrs, pladanj se može lako i brzo nadopuniti ostalim proljetnim ukrasima.

4

Uskršnji darovi koje možete sami izraditi

Za Božić pečemo kekse - pa zašto ne bismo jednom i za Uskrs? Ove godine iznenadite svoje najmilije šarenim keksima u obliku uskršnjih jaja ili sitnim keksima u obliku zečeva prelivenim čokoladom. Sve što trebate su modlice odgovarajućih oblika i malo mašte. Modlice u obliku uskršnjih motiva su dostupne u svim trgovinama s ukrasima. Pripremite obično prhko tijesto, izvaljate ga i izrežite modlicama željene oblike. Nakon što se ispeku i ohlade, pri ukrašavanju keksića možete pustiti mašti na volju. Nacrtajte malim uskršnjim zečevima lica i šećernim pismom nalijepite šarene perle na ovalne kekse kako biste dobili lijepa uskršnja jaja za poklone.

Još jedan savjet: Ako na svom uskršnjem stolu koristite pločice s imenima, u tom su slučaju onda i keksi ljupka ideja. Jednostavno, na pečeno prhko tijesto u obliku jaja napišite šećernim pismom imena svojih gostiju.

 NAŠI RECEPTI

Recepti za svaku prigodu

više
 Newsletter

Dr. Oetker Newsletter

Prijavite se za mjesečne novosti Dr. Oetkera!