Filling Quantity: 570 gram
Dodatak sira i jogurta čini Dr. Oetker Kolač od sira prekrasno sočnom, svježim i laganim.
Zlatno smeđi užitak koji ne smije nedostajati niti na jednom stoliću!
Potrebno:
250 g omekšalog maslaca (ili 100 g margarina i 150 g maslaca), 4 jaja (veličine M), 500 g posnog sira, 300 g čvrstog jogurta, Kalup za torte (Ø 26 cm, npr. Dr.Oetker), malo masnoće, malo pšeničnog brašna.
Priprema:
1. Tijesto: Zagrijte pećnicu (električna pećnica: oko 180°C (zagrijana) / pećnica na vrući zrak: 160°C (zagrijana)). Namastite kalup za torte. Mješavinu za tijesto stavite u posudu, dodajte 100 g maslaca ili margarina i 1 jaje. Sve zajedno mikserom (metlicama) na najnižoj brzini izradite u mrvice. 2/3 mrvica pomoću žlice rasporedijelite po dnu kalupa za torte i lagano utisnite tako da dobijete podlogu. Preostale mrvice umijesite u glatko tijesto i na laganoj pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte valjak. Valjak stavite kao rub na podlogu od tijesta i pritisnite u obruč, tako da dobijete rub visine 2 cm.
2. Nadjev: Otopite 150 g maslaca. Mješavinu za nadjev stavite u posudu. Dodajte 3 jaja, posni sir i jogurt. Mikserom (metlicama) na najnižoj brzini izradite glatku smjesu. Miješajući na najmanjoj brzini dodajte otopljeni maslac. Stavite smjesu u kalup i poravnajte.
3. Pečenje: Stavite kalup na rešetku u pećnicu. Nivo pećnice: donja trećina; Vrijeme pečenja: oko 55 minuta. Ostavite kolač u kalupu da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Tek ga potom pomoću kuhinjskog noža odvojite od kalupa.
Varijanta recepta sa smanjenim udjelom masnoće:
Pripremite nadjev bez maslaca.
* Ovo je izjava o ograničenju odgovornosti za podatke o nutritivnim vrijednostima.