Filling Quantity: undefined undefined
Tradicionalni kolač Trileće od sada i u Dr. Oetker kuhinji! Za originalan i prepoznatljiv okus ovog deserta donosimo varijantu s preljevom od karamele. Dr. Oetker Trileće sadrži mješavinu za biskvit, mješavinu za mliječni preljev i preljev od karamele. Priprema je brza i jednostavna, a kolač sočan i ukusan.
PRIPREMA:
Potrebno je dodati 3 jaja, 600 ml mlijeka, 200 ml vrhnja za šlag
Zagrijati pećnicu na 160oC.
1. Margarinom premazati kalup za pečenje (22x22 cm).
Odvojiti bjelanjke od žumanjka te ih električnim mikserom na najvećoj brzini pjenasto umutiti. Pjenastoj masi od bjelanjaka, lagano miješajući, dodati žlicom jedan po jedan žumanjak dok se ne dobije povezana smjesa.
2. Zatim dodati mješavinu za biskvit i lagano miješati pjenjačom da se sastojci povežu u prozračnu smjesu. Tijesto uliti u kalup za pečenje te peći dok biskvit ne porumeni (25 do 35 min).
3. U posebnoj posudi pjenjačom pomiješati vrhnje za šlag, mlijeko i mješavinu za mliječni preljev. Nastaviti miješati još 2 do 3 minute. Ispečeni biskvit rezati na kocke unutar kalupa i preliti mliječnom mješavinom. Preliveni biskvit neko vrijeme ostaviti na sobnoj temperaturi, a zatim ga staviti na hlađenje u hladnjak 2 do 3 sata.
4. Prije posluživanja rashlađeni kolač preliti preljevom od karamele.
* Ovo je izjava o ograničenju odgovornosti za podatke o nutritivnim vrijednostima.