Maslac sa šećerom u prahu, žumanjcima, vanilin šećerom, soli i začinima mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Kratko umiješajte otopljenu čokoladu koja se malo ohladila. Bjelanjak istucite sa šećerom i dodajte smjesu od maslaca. Pomiješajte brašno i lješnjake, dodajte u smjesu i pomiješajte s kuhačom.
Polovicu smjese ravnomjerno rasporedite po limu za pečenje.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 20 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 190 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C
Biskvit nakon pečenja lagano pospite šećerom. Iskrenite na papir za pečenje pa skinite papir na kojemu se biskvit pekao. Ponovite postupak preostalom smjesom.
Jedan biskvit premažite zagrijanom marmeladom i na njega položite drugi biskvit.
Rum sa začinima i šećerom u prahu izmiješajte u glatku smjesu i premažite još topli kolač. Prije nego što se glazura ohladi, pospite je lješnjacima. Nakon što se glazura stvrdne, narežite kolač po želji.
Povezani recepti
Kolači
Kolači