Namastite lim margarinom. Griz, šećer, prašak za pecivo i vanilin šećer stavite u posudu za miješanje. Promiješajte žlicom. Dodajte mlijeko i dobro promiješajte žlicom. Trećinu smjese izlijte u lim i poravnajte. Premažite melasom tako da ostavite razmak od 1 cm od rubova. Pospite orasima. Ostatak smjese pažljivo izlijte i rasporedite po limu. Poklopite posudom i ostavite sat vremena.
Uključite pećnicu da se zagrijava na temperaturu navedenu u uputama.
Pećnica na vrući zrak: 170 °C
Električna pećnica: 180 °C
Stavite smjesu koja je odstajala na srednju rešetku u pećnicu i pecite.
Vrijeme pečenja: Oko 30-35 minuta
Stavite šećer i vodu u posudu. Miješajte na srednjoj vatri dok se šećer ne otopi. Kada zakuha, dodajte limunov sok i smanjite toplinu. Ostavite da ključa još 7-8 minuta, a zatim je maknite sa štednjaka.
Izvadite desert iz pećnice i prelijte ga šećernom otopinom. Ostavite da se ohladi.
Nakon što se dobro ohladi, izrežite ga na šnite veličine 3x7 cm. Šnite uvaljajte u kokos i posložite ih na pladanj za posluživanje.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti