Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Brašno u posudi pomiješajte s Backin praškom za pecivo. Dodajte ostale sastojke i od svega mikserom (lopaticama) najprije kratko na najmanjoj, a potom na srednjoj brzini izradite tijesto.
Na brašnom posutoj radnoj površini izvaljajte polovicu tijesta na debljinu od oko 3 mm. Okruglim kalupom (oko 5 cm) izrežite kekse. Položite polovicu keksi na lim i na sredinu stavite malo marmelade. Položite ostale kekse na to, pritisnite rubove pa ugurajte po jedan štapić. Potom stavite peći.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Kekse zajedno s papirom za pečenje izvucite na radnu ploču i ostavite da se ohlade.
Prepolovite oblatne pa ih na poleđini keksa zalijepite šećernim pismom kao krila. Potom ukrasite lica šećernim pismom i ukrasima.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači