Stavite brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i mikserom (lopaticama) izradite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a zatim na najvišoj brzini. Oblikujte tijesto u kuglu te ga omotanog folijom za čuvanje svježine stavite oko sat vremena na hladno.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Tijesto oblikujte u tri valjka jednake duljine. Svaki valjak narežite na približno 20 komada jednake veličine. Svaki komad oblikujte u kuglu. Kugle na međusobnoj udaljenosti stavite na lim za pečenje i drškom kuhače utisnite udubljenja u kugle. Ako se tijesto lijepi za kuhaču, uronite je u brašno.
Žele od ribiza metlicom za snijeg izmiješajte u glatku smjesu i stavite smjesu u vrećicu za ukrašavanje. Dobro zatvorite vrećicu i odrežite joj mali vrh. Napunite polovicu kugli. Namaz od marelica stavite u malu vrećicu za zamrzavanje, dobro je zatvorite i odrežite mali vrh vrećice. Nadjenite preostale kugle i pecite ih.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: 10 - 12 Minute
Anđeoske oči zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite da se ohlade.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači