Namastite dno okruglog kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, vanilin šećer, začine i sol i miješajte sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvišoj brzini. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom te u dvije porcije umiješajte kratko na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte bademe. Tijesto poravnajte u kalupu za torte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 45 Minute
Ostavite kolač da se ohladi na kuhinjskoj rešetki. Potom ga izvadite iz kalupa.
Bademe prepecite u tavi do zlatno-smeđe boje i ostavite ih da se ohlade na tanjuru. Šećer u prahu i cimet dobro promiješajte i prosijajte. Dodajte vodu i izradite gusti preljev. Premažite kolač preljevom. Odmah po rubu pospite bademe i ostavite preljev da se stvrdne.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači