Vodu i šećer zagrijavati u odgovarajućoj šerpi na jačoj temperaturi. Kad prokuha, smanjiti temperaturu i kuhati na laganoj vatri oko 6 minuta.
Zatim dodati maslac isjeckan na kockice i miješati dok se sav maslac ne otopi. Dodati i mljeveni keks i mljevene orahe i promiješati.
Smaknuti sa šporeta i smjesu podijeliti na 2 jednaka dijela.
U jedan dio odmah dodati vanilin šećer i aromu vanilije i promiješati.
Čokoladu otopini na pari i dodati u toplu drugu polovinu smjese.
U pleh 30×20 cm rasporediti prvo tamni dio smjese i poravnati. Preko rasporediti i svjetliju smjesu i poravnati.
U lončiću ili manjoj šerpici otopiti na pari čokoladu sa uljem i preliti preko kolača te poravnati.
Ostaviti nekoliko sati na hlađenje. Ohlađenu bajaderu rezati oštrim skalpelom na štanglice 2×5 cm ili po želji.
Povezani recepti
Deserti
Deserti