Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i prosijte u posudu. Stavite jaja i šećer u odvojenu posudu za miješanje i miješajte 3 minute. Dodajte mlijeko, rastopljeni maslac, vanilin šećer, mješavinu s brašnom i mljevene orahe. Miješajte mikserom 2 minute na niskoj brzini.
Kalup namastite margarinom. Uključite pećnicu da se zagrijava na temperaturu navedenu u uputama.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 170 °C
Prerežite kore po sredini na dva dijela tako da dobijete 30 komada kora. Prvih 15 kora lagano premažite maslacem i jednu po jednu stavite u kalup. Preko njih izlijte biskvit koji ste pripremili. Poredajte ostalih 15 kora tako da ih opet premažete maslacem i naslažete. Oštrim ih nožem narežite na kocke i pecite.
Vrijeme pečenja: oko 40 - 45 Minute
Baklavu izvadite iz pećnicu, ostavite 5 minuta pa prelijte hladnom šećernom otopinom koju ste pripremili. Ostavite da se hladi 3-4 sata i poslužite.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači