Prvo miksati sadržaj jedne vrećice ledenog deserta Bourbon vanilije sa po 1 dl hladnog mlijeka i vrhnja za šlag. Pratiti uputstvo sa vrećice. Nakon nekoliko minuta miksanja dodati i Finesse Bourbon Vanila aromu I još malo izmiksati. Smjesu rasporediti u plastičnu posudu za zamrzavanje (zapremine 1l).
Na isti način izmiksati i sadržaj druge vrećice ledenog deserta Bourbon vanilije. 100 g malina pomiješati sa šećerom i usitniti viljuškom, te miješati dok se šećer ne otopi. Tu smjesu dodati u ledeni desert i sve izmiksati. Na kraju dodati i komadiće 50 g svježih malina i lagano promiješati. Smjesu rasporediti u plastičnu posudu za zamrzavanje (zapremine 1l).
Za treći sloj u 2 dl mješavine hladnog mlijeka i vrhnja za šlag izmiksati sadržaj vrećice ledenog deserta od čokolade. Smjesu rasporediti u plastičnu posudu za zamrzavanje (zapremine 1l).
Posude odložiti u zamrzivač na hlađenje najmanje 6h (najbolje preko noći).
Prije serviranja banana split deserta pripremiti i šlag… U hladno mlijeko dodati sadržaj vrećica Dr. Oetker Original šlaga i miksati nekoliko minuta.
Banane oguliti i po dužini prerezati ih na polovine.
U odgovarajućim posudama između polovina banana rasporediti po 3 kugle sladoleda, vanilija, čokolada i malina. Na svaku kuglu i uzduž banana pomoću poslastičarske vrećice i željenog zvjezdastog nastavka nanijeti umućeni šlag. Sve preliti sa malo Dr. Oetker Toffee desert sosa i posuti Dr. Oetker listićima badema. Ukrasiti svježim bobičastim voćem i listićima mente.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti