Lim za pečenje namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 100 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 80 °C
Bjelanjke stavite u posudu i mikserom (metlicama) na najvišoj brzini istucite u vrlo čvrst snijeg. Postupno na najvišoj brzini dodajte šećer i Finesse i miješajte sve dok se šećer ne otopi. Snijeg od bjelanjaka obojite zelenom jestivom bojom. Malo jestive boje stavite na stijenku vrećice za ukrašavanje s otvorom u obliku zvijezde promjera 8 mm. Obojeni snijeg stavite u vrećicu za ukrašavanje.
Istisnite oko 20 malih jelki na lim promjera oko 2 cm, a visine oko 4 cm. Jelke ukrasite šećernim posipom te pecite.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Vrijeme pečenja: oko 80 Minute
Za približno 12 jelki stavite po 6 drvenih štapića na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Obojeni snijeg istisnite na drvene štapiće. Jelke ukrasite šećernim posipom i pecite kao što je gore navedeno. Jelke s papirom za pečenje povucite s lima za pečenje i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači