Otopite maslac i dodajte šećer, naribanu koricu limuna i sok od limuna. Jaja dobro istucite metlicom za snijeg i procijedite. Miješajući na srednjoj temperaturi zagrijavajte sastojke sve dok ne dobijete gustu kremu.
Vrijeme kuhanja: oko 12 Minute
Vruću kremu izlijte do ruba u staklenke i zatvorite.
Bjelanjak i vanilin šećer istucite mikserom (metlicama). Pomiješajte šećer i prosijani jestivi škrob, postupno dodajte u smjesu i istucite u čvrstu kremastu smjesu.
Beze smjesu raspodijelite po papiru za pečenje koji prethodno tanko premažite uljem.
Smjesu pospite šećerom u prahu i listićima badema.
Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 35 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 150 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 130 °C
Beze površina trebala bi nakon pečenja biti hrskava. Ostavite beze oko 5 minuta da se hladi na limu za pečenje. Istresite ga potom na papir za pečenje posut šećerom u prahu i oprezno povucite papir za pečenje. Ostavite beze da se ohladi.
Pomiješajte mascarpone s posnim sirom, šećerom i vanilin šećerom i stavite oko sat vremena na hladno.
Kremu ravnomjerno premažite po bezeu, pritom sa svih strana ostavite slobodan rub od približno 2 cm.
Kremu od limuna izmiješajte u glatku smjesu, u hrpama raspodijelite po kremi i malo raspodijelite.
S kratke strane pomoću papira za pečenje lagano namotajte roladu, pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači