Na papir za pečenje iscrtajte dva kruga (promjera 21 cm) i okrenite papir za pečenje.
Bjelanjak i sol mikserom (metlicama) čvrsto istucite, postupno dodajte šećer i vanilin šećer. Dodajte ocat i miješajte oko minutu na najvišoj brzini tako da dobijete čvrstu smjesu.
Smjesu prepolovite, stavite je u vrećicu za ukrašavanje bez nastavka i istisnite smjesu za dvije kore na prethodno označene krugove na papiru za pečenje. Stavite papir za pečenje s beze smjesom na lim za pečenje.
Stavite lim u sredinu zagrijane pećnice.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Smanjite temperaturu pečenja i ostavite beze kore da se suše pri odškrinutim vratima pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 90 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 110 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 90 °C
Ostavite beze kore da se suše tijekom noći u pećnici s odškrinutim vratima.
Metlicom za snijeg pomiješajte sastojke. Trećinom kreme premažite beze koru i nadjenite je jagodama (s vrhovima okrenutim prema van). Drugom trećinom kreme premažite jagode. Stavite na to drugu beze koru i premažite je preostalom kremom.
Tortu pospite liofiliziranim jagodama i krupnim šećerom, ukrasite listićima mente i stavite jednu jagodu u sredinu torte.
Povezani recepti
Kolači
Kolači