Dno kalupa za torte namastite i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Bjelanjak i sol u posudi vrlo čvrsto istucite, postupno dodajući šećer.
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izmiješajte. Miješajući postupno dodajte šećer, burbon vanilin šećer i sol te nastavite miješati sve dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i u dva navrata umiješajte kratko na srednjoj brzini.
Za dvije podloge namažite polovicu tijesta preko dna kalupa za torte. Po tome raspodijelite polovicu smjese tučenih bjelanjaka i pospite polovicom badema. Oko dna stavite obruč i umetnite kalup na rešetki u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 25 Minute
Podlogu odmah nakon pečenja zajedno s papirom za pečenje povucite na kuhinjsku rešetku i ostavite je da se ohladi. I drugu smjesu nanesite na dno kalupa za pečenje koji ste prethodno namastili i obložili papirom za pečenje. Ispecite.
Stavite sok od limuna i vodu u lonac. Pomiješajte gustin s malo mješavine vode i soka. Preostalu tekućinu zakuhajte sa šećerom i potom maknite sa štednjaka. Dodajte umiješani gustin i miješajući kuhajte oko 1 minutu. Stavite puding nadjev u posudu, površinu izravno prekrijte folijom za čuvanje svježine i ostavite da se ohladi.
Vrhnje čvrsto istucite s Kremfixom. Puding nadjev izmiješajte tako da bude gladak i dodajte tučeno vrhnje. Stavite jednu podlogu na pladanj za torte i premažite je nadjevom. Drugu podlogu narežite na približno 16 komada i stavite ih na nadjev. Držite tortu najmanje sat vremena u hladnjaku.
Prije posluživanja pospite šećerom u prahu i trakicama korice limuna
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači