Namastite dno kalupa za torte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
U posudi mikserom (metlicama) pjenasto istucite maslac ili margarin. Postupno uz stalno miješanje dodajte šećer, vanilin šećer, sol, dok ne dobijete povezanu masu. Jaje i žumanjak umiješajte na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo te naizmjence s mlijekom u 2 porcije kratko umiješajte na srednjoj brzini. Tijesto razmažite u kalupu za torte.
Od bjelanjaka s limunovim sokom i soli istucite u čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu dok ne dobijete sjajnu masu. Beze masu ravnomjerno raspodijelite po tijestu. Pospite bademima. Gurnite kalup za torte na rešetki u pećnicu.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 28 Minute
Odvojite i skinite obruč kalupa za torte. Odvojite kolač od dna kalupa, ali ga ostavite da se ohladi.
Za ukrašavanje popržite bademe u tavi dok ne poprime zlatnožutu boju te ih ostavite da se na tanjuru ohlade. Položite podlogu na pladanj za torte i postavite obruč za torte oko nje.
Želatinu otopite prema uputi na omotu. Ostavite breskve da se ocijede na cjediljci. Odvojite oko 3 polovice za ukrašavanje. Ostale breskve narežite na komadiće. Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Izmiješajte svježi sir, jogurt, šećer, sok od limuna i sok od naranče. Želatinu otopite prema uputi na omotu. 4 žlice mase od svježeg sira izmiješajte s otopljenom želatinom te uz stalno miješanje dodajte u preostalu masu od svježeg sira. Umiješajte šlag i komadiće bresaka. Masu ravnomjerno rasporedite po podlozi. Tortu stavite najmanje 3 sata u hladnjak.
Od slatkog vrhnja istucite čvrsti šlag. Polovice bresaka narežite na kriške. Odvojite i skinite obruč za torte te rub torte omažite šlagom. Rub ukrasite bademima. Tortu ukrasite kriškama bresaka, čokoladnim ornamentima i listićima matičnjaka.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači