Jaja sa šećerom i vanilin šećerom pjenasto izmiješajte mikserom (metlicama). Brašno i prašak za pecivo pomiješajte, prosijte preko smjese i umiješajte kuhačom.
Stavite smjesu u kalup za torte (promjera 20 cm) čije dno prethodno obložite papirom za pečenje i poravnajte smjesu.
Stavite kalup na rešetku u donju polovicu prethodno zagrijane pećnice.
Ohlađenu tortu prerežite dva puta.
Vrijeme pečenja: 40 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Tučeno vrhnje s Kremfixom i vanilin šećerom čvrsto istucite. Donju podlogu premažite žlicom marmelade i nadjenite s 1/3 jagoda. Premažite s 1/3 tučenog vrhnja. Na to stavite srednju podlogu i nadjenite i premažite na isti način. Na to stavite završnu podlogu i premažite preostalim tučenim vrhnjem.
Jagodama ukrasite tortu. Prije posluživanja ukrasite ukrasnim cvjetićima.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači