Dan ranije napravite zečje uši od rižinog papira: Omekšajte 2 lista rižinog papira u toploj vodi i na papiru za pečenje oblikujte u uši. Za unutarnje uho prepolovite novi rižin list i omekšajte ga u toploj vodi s malo jestive crvene boje. Po jednu ružičastu polovicu stavite u pripremljeno uho i po potrebi još malo oblikujte. Ostavite da se suši preko noći.
Papir za pečenje zategnite u kalupu za tortu. Mrkvu ogulite i sitno naribajte. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Peku se dva biskvita zaredom. Bjelanjak vrlo čvrsto istucite. Žumanjak u posudi mikserom (metlicama) miješajte na najvišoj brzini 1 minutu u kremastu smjesu. Pomiješajte vanilin šećer sa šećerom i soli i miješajući usipavajte 1 minutu; nastavite tući smjesu još 2 minute. Umiješajte bademe i mrkvu. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kratko umiješajte na najnižoj brzini. Na kraju dodajte snijeg od bjelanjka. Stavite smjesu u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Ostavite biskvit 10 minuta u kalupu, odvojite i skinite obruč kalupa za torte, istresite biskvit na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje, maknite dno kalupa za torte i ostavite biskvit da se ohladi. Ohlađeni kalup za torte ponovno pripremite kao što je gore opisano. Pripremite i ispecite drugi biskvit kao što je gore opisano i ostavite ga da se ohladi.
Kremu pripremiti prema uputama s omota.
Svaki biskvit jednom vodoravno prerežite. Jednu podlogu stavite na pladanj za torte, premažite s 2 žlice kreme. Stavite na to drugu podlogu i premažite s 2 žlice kreme. Na to stavite sljedeću podlogu i ponovno premažite s 2 žlice kreme. Nastavite tako dok ne potrošite sve podloge. Tortu naokolo premažite preostalom kremom i stavite 3 sata u hladnjak.
Rub torte ukrasite perlama. Šećernim pismom na dva čokoladna bombona nacrtajte zjenice i utisnite u tortu poput očiju. Uzmite ružičasti bombon i utisnite ga u tortu poput nosa. Razdijelite marshmallow i utisnite ih u tortu poput obraza, nekoliko staklenih rezanaca utisnite sa strane u tortu da izgledaju poput brkova. Na kraju u tortu oprezno utaknite uši i ukrasite tortu pastelnim ukrasima i cvjetićima.
Povezani recepti
Deserti
Deserti