Za biskvit otopite maslac u zdjelici i ostavite ga da se ohladi. Namastite lim za pečenje i obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 200 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 180 °C
Tucite jaja u posudi mikserom (metlicama) na najvišoj brzini 1 minutu dok ne postanu pjenasta. Šećer, vanilin šećer i sol usipavajte miješajući tijekom 1 minute i nastavite miješati još oko 2 minute. Pomiješajte brašno s kakaom, praškom za pecivo i začinima te umiješajte kratko na najnižoj brzini. Kratko umiješajte maslac. Stavite tijesto u lim za pečenje, poravnajte i pecite
Položaj rešetke: sredina pećnice
Biskvit u limu za pečenje ostavite da se ohladi na kuhinjskoj rešetki
Biskvit prebacite na veliki pladanj i oprezno povucite papir za pečenje. Razmažite džem po biskvitu.
Vrhnje za šlag čvrsto istucite s 3 omota Želatine fix u zasebnoj zdjeli. Stavite posni sir u posudu i pomiješajte s 1 omotom Želatine fix. Umiješajte šećer i začine po želji. Šlag umiješajte u kremu s posnim sirom. 3 pune žlice kreme stavite u vrećicu za ukrašavanje, pa u hladnjak. Kremu od posnog sira i šlaga premažite po nadjevu od brusnica i stavite kolač najmanje 2 sata u hladnjak.
Na kraće strane keksa nanesite malo bijelog šećernog pisma (slika 1) i na to postavite kekse kao krov. Kekse s gornje strane slijepite šećernim pismom. Oprezno na rubove krova nanesite malo šećernog pisma, pustite ga da se slijeva pa ga odmah pospite šarenim mrvicama i zlatnim perlama te ostavite da se stvrdne
Kućice od keksa stavite na kremu. Vrećicom za ukrašavanje oblikujte 2-3 borića (slika 2) te sve skupa ukrasite preostalim dekorom.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači