Papirnate košarice za muffine stavite u kalup za muffine. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Maslac ili margarin u posudi pjenasto istucite mikserom (metlicama). Miješajući postupno dodajte šećer, Finesse i sol i miješajte dok ne dobijete povezanu smjesu. Umiješajte pojedinačno jaja, miješajući svako oko ½ minute na najvišoj brzini. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i umiješajte na srednjoj brzini. Na kraju umiješajte sok od limuna i kiselo vrhnje. Raspodijelite tijesto po papirnatim košaricama. Stavite kalup na rešetku u pećnicu.
Položaj rešetke: sredina pećnice
Muffine izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetki.
Tučeno vrhnje čvrsto istucite s Kremfixom i vanilin šećerom. Kiselo vrhnje pomiješajte sa sokom od limuna u glatku smjesu i umiješajte tučeno vrhnje. Obojite zelenom jestivom bojom. Stavite tučeno vrhnje u vrećicu za ukrašavanje s vrhom u obliku velike zvijezde (ø 10 – 12 mm) i istisnite sitne točkice na uskrsne muffine. Držite muffine do posluživanja na hladnom.
Uskrsne muffine prije posluživanja ukrasite uskrsnim jajima, čokoladnim figurama, mješavinom ukrasa i cvjetićima.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti