Zagrijte mlijeko i otopite maslac ili margarin u njemu.
Stavite brašno u posudu i temeljito pomiješajte s instant kvascem. Dodajte ostale sastojke i mješavinu mlijeka i masnoće. Sastojke mikserom (lopaticama) miješajte kratko na najnižoj, a potom oko 5 minuta na najvišoj brzini tako da dobijete glatko tijesto. Tijesto držite prekriveno na toplom mjestu tako dugo dok se vidno ne poveća. Namastite kalup za nabujak. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Maslac, šećer, cimet i Finesse pomiješajte u posudi mikserom (metlicama).
Dizano tijesto pospite brašnom i razvaljajte na dobro pobrašnjenoj radnoj površini na pravokutnik veličine oko 50 x 30 cm. Tijesto premažite nadjevom od cimeta.
Dizano tijesto čvrsto namotajte s dulje strane (slika 1). Valjak od tijesta narežite nazubljenim nožem na približno 12 ploški. Ploške s rezanom površinom prema gore stavite u kalup (slika 2) i držite na toplom mjestu tako dugo dok se tijesto vidno ne poveća.
Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Položaj rešetke: donja trećina
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Bademe u neprianjajućoj tavi prepecite do zlatno-smeđe boje. Dodajte šećer i miješajući karamelizirajte. Ostavite bademe da se ohlade na tanjuru.
Mekani maslac, krem sir i šećer u prahu kratko izmiješajte mikserom (metlicama).
Pužiće s cimetom u kalupu ostavite 5 minuta da se hlade na kuhinjskoj rešetki.
Potom pomoću žlice debelo premažite preljevom od krem sira i po tome raspodijelite bademe. Pužići s cimetom najbolji su dok su mlaki.
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti