Namastite polovicu visokog lima za kolače. Kuvertiru nasjeckajte i otopite po uputi na pakiranju. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 170 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 150 °C
Maslac ili margarin u posudi mikserom (metlicama) pjenasto izradite. Postupno dodavajte šećer i sol stalno miješajući dok ne dobijete povezanu masu. Od otopljene kuvertire odvojite jednu žlicu i stavite na stranu, a ostalu umiješajte. Svako jaje umiješajte oko 1/2 min. na najvećoj brzini. Pomiješajte brašno s Backin praškom za pecivo i umiješajte kratko u 2 porcije na srednjoj brzini. Umiješajte bademe, osim jedne vrhom pune žlice. Tijesto rasporedite po namaštenoj polovici lima za kolače i ravnomjerno razmažite. Položite višestruko presavijenu traku aluminijske folije ispred tijesta i stavite peći.
Vrijeme pečenja: oko 30 Minute
Ostavite kolač da se ohladi u dubokom limu na rešetki za kolače.
Bademe u obloženoj tavi ispržite do zlatno-smeđe boje i ostavite da se ohlade. Preostalu kuvertiru ulijte u vrećicu za zamrzavanje, odrežite mali kut i naštrcajte po kolaču. Pospite bademima prije nego što se kuvertira stvrdne. Kolač po želji narežite na rombove ili četverokute.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači