Nektarine operite, izvadite im koštice i narežite na kockice, pomiješajte s temeljcem od bazginih cvjetova, vanilin šećerom i šećerom i marinirajte oko 2 sata.
Neposredno prije posluživanja prelijte hladnom mineralnom vodom i Proseccom. Bolu poslužite dobro rashlađenu. Po želji ukrasite cvjetovima bazge.
20 bazginih cvjetova provucite kroz hladnu vodu (nikako tekuću vodu!) i ostavite da se dobro ocijede na kuhinjskom ubrusu. Škarama odrežite peteljke. Zakuhajte 750 ml vode s 500 g šećera i ostavite da kipi 2 min. Skinite lonac sa štednjaka, umiješajte 20 g Dr. Oetker Limunske kiseline i 2 vrha noža Dr. Oetker Konzervansa. Bazgine cvjetove stavite u vatrostalnu posudu (zapremnine oko 2 l) koja se može zatvoriti i prelijte šećernom otopinom. Ostavite poklopljenu posudu da odstoji 5 dana na tamnom i hladnom mjestu (najbolje u hladnjaku). Tekuću izlijte u cjediljku u koju ste položili kuhinjski ubrus. Procijeđenu tekućinu koristite dalje kao temeljac.
Povezani recepti
Napici
Napici