Namastite lim za kolače i obložite ga papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 100 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 80 °C
Od bjelanjaka u posudi mikserom (metlicama) pri najvećoj brzini istucite jako čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer i aromu pri najvećoj brzini i tucite dok se šećer ne rastopi. Odvojite 1 vrhom punu žlicu snijega od bjelanjaka i obojite bojom za kolače u ružičasto. Preostalu masu od bjelanjaka podijelite na dva dijela. Jednu polovicu obojite zelenom bojom za kolače. Napunite neobojenu masu u vrećicu za ukrašavanje s rupičastim nastavkom (8-10 mm) i naštrcajte snjegoviće (oko 4 cm i visoke oko 5 cm) na lim. Obojenu masu napunite u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom (8-10 mm) i naštrcajte boriće (oko 4 cm i visoke oko 5 cm) na lim. Ružičastu masu od bjelanjaka napunite u malu vrećicu za zamrzavanje, odrežite mali kut i naštrcajte kapice na snjegoviće. Ukrasite snjegoviće i boriće dekorima i stavite ih peći.
Položaj rešetke: dolje
Vrijeme pečenja: oko 70 Minute
Kolačiće zajedno s papirom za pečenje povucite s lima i ostavite da se ohlade na rešetki za kolače.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači