Prvo pripremiti preliv od malina… 200 g malina i 1dl vode zagrijavati u odgovarajućoj šerpi. Usitniti štapnim mikserom pa protisnuti kroz cjediljku kako bi uklonili koštice. Vratiti u šerpicu i dodati šećer i vanillin šećer. Zagrijavati dok ne zakuha. Gustin pomiješati sa 3 kašike vode u smjesu bez grudvica. Dodati u vrelu smjesu malina i miješati dok se smjesa blago ne zgusne. Smaknuti sa šoreta. Prohladiti 5-10 minuta pa dodati preostale cijele maline.
Kad je fil sa malinama ohlađen, preći na pripremu ledenog deserta… Izmiksati ledeni desert sa po 2 dl hladnog mlijeka i vrhnja za šlag. Pratiti uputstvo sa vrećice dok ne dobijete čvrstu kremastu smjesu. Na kraju dodati i Finesse aromu Bourbon vanilije i još malo izmiksati
U plastičnu zdjelu za zamrzavanje rasporediti polovinu smjese za ledeni desert, zatim preko nanijeti oko 2-3 kašike preliva od malina i napraviti šare pomoću čačkalice kako bi dobili mramorni efekat. Preko izmrviti 3 rolnice sa lješnjacima. Postupak ponoviti još jednom – sladoled, preliv od malina i izmrvljeni roll keksići. Poklopiti I ostaviti u zamrzicač (najbolje preko noći) dok se smjesa ne zaledi.
Prije serviranja pripremiti bobičasto voće: jagode, maline, borovnice itd. Pripremiti i roll keksiće i dodatke po želji.
U posude za sladoled kup prvo malo na dno sipati preliv od malina, zatim pomoću kašike za sladoled formirati kugle sladoleda i puniti posude u kombinaciji sa voćem i prelivom od malina i Dr. Oetker Choco dessert sauce. Ukrasiti roll keksićim, svježim listićima mente i dodacima po želji
Povezani recepti
Deserti
Deserti
Deserti