Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i prosijte u posudu. Dodajte preostale sastojke i mikserom (lopaticama) umijesite glatko tijesto. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite ga oko pola sata na hladno.
Radnu površinu lagano pospite brašnom pa razvaljajte tijesto na debljinu od približno ½ cm. Izrežite oko 60 krugova (4 cm Ø) i stavite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Stavite lim u sredinu prethodno zagrijane pećnice.
Vrijeme pečenja: oko 12 Minute
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: 160 °C
Bijeli fondant tanko razvaljajte između razrezane vrećice za zamrzavanje na debljinu od približno 2 mm i odvojite ga s obje strane. Za bradu izrežite istim kalupom oko 60 bijelih polumjeseca. Za rub kape izrežite tanke trake. Preostali fondant obojajte u crveno i izrežite oko 30 krugova za kape. Razrežite krugove tako da dobijete po 2 polukruga. Od ostatka crvenog fondanta izradite sitne kuglice za nos (slika 1).
Šarenim pismom zalijepite na kekse kapu, bradu, rub kape i na kraju nos.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači