Namastite kalup, pospite ga brašnom te stavite na rešetku. Zagrijte pećnicu.
Temperatura gornjeg i donjeg grijača pećnice: oko 180 °C
Temperatura pećnice s ventilatorom: oko 160 °C
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom (metlicama) izmijesite glatko tijesto, miješajući najprije kratko na najnižoj, a potom dvije minute na najvećoj brzini. Tijesto izlijte u kalup i poravnajte. Stavite kalup na rešetku u pećnici.
Vrijeme pečenja: oko 40 Minute
Kolač istresite na kuhinjsku rešetku obloženu papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Šećer u prahu prosijte u zdjelicu, dodajte vodu i jestivu boju te izmiješajte u gust preljev. Nožem raspodijelite preljev preko kolača. Za „deblo“ božićnog drvca, dno kolača pospite ribanom čokoladom. Ostavite preljev da se stvrdne. Potom, šećernim pismom bijele boje izradite girlandu i pričvrstite po njoj šarene ukrase.
Povezani recepti
Kolači
Kolači
Kolači